אמירויות – איך הכל התחיל (2)

עד שנות ה-60 נחשבה כלכלת האמירויות לכלכלה נחשלת  שהתבססה בעיקר על דיג, בניית סירות, שליית פנינים, וסחר ימי. הם חיו חיי נדודים והעוני שלט, מאבקי השליטה היו רבים והחיים היו קשים. כמו כן הם עסקו לפרנסתם בשוד ימי שהוציא לאזור את הכינוי "חוף שודדי הים".

בימי הביניים המאוחרים הפורטוגלים הגיעו במטרה לשלוט ולהתעשר… הבריטים וההולנדים גם הם הצטרפו למרוץ האימפריאלי ובסוף המאה השמונה עשרה הבריטים הם אלו ששלטו באזור. בריטניה הוטרדה מאוד מהפעילות הפירטית שסיכנה את מסחרה עם העולם ובעיקר עם הודו, ובראשית המאה התשעה עשר, החלה לפעול במטרה להפסיקה. ב-1820 כפתה על השליטים הסכם להפסקת השוד הימי, הסכם שהורחב ב-1853 לחוזה שלום ימי קבוע, וקיבל את השם "חוף שביתת הנשק" במסגרתו פרסה בריטניה את חסותה על מדינות החוף והתחייבה לעזור בכספים לשליטיהם, עובדה שנמשכה עד הקמת הפדרציה בשנת 1971.

הנפט התגלה באמירויות בשנת 1956. הנפט, המשאב היה, התגלה, אך הידע לשאוב אותו ולנצל אותו לא היה. היו אלו הבריטים שסייעו להם לנצל אותו ולהתעשר ומאז למעשה הכל היסטוריה. כך החלה המהפכה הכלכלית. החשוב כי האמירתים השכילו לראות " קדימה" הם התאחדו במטרה להגן על המשאב שהתגלה ולבנות את המהלכים שהפכו אותם לאמירויות בין העשירות בעולם, עם חשיבה עתידית. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *